Sentinels og data mining business intelligenceFlere og flere banker, både de admindelige og online banker forsøger i disse dage at optimere deres forretningsgang ved f.eks brug af data mining og business intelligence.
Men hvad dækker disse begreber over.

Groft sagt er data mining en process hvor man tilgår en database ofte kaldet en data warehouse, som indeholder alle de data et firma må have, både relevate og ikke relevante data samlet i en stor grå mængde som alene ikke giver nogen mening.
ved brug af komplekse algoritmer kan en bank, eller anden virksomhed for den sags skyld, bruge data mining til at finde mønstre og sammenhæng i disse data. Disse data kan f.eks. via et business intelligence system så vises real time og man kan få et godt overblik over sin virksomhed, se hvor ens stærke sider er, og hvor man vil kunne optimere en hel del ved at sætte en ekstra indsats ind.
Læs mere om data mining her på Data Mining Sentinels og få en bedre ide om hvordan business intelligence, data warehouse og datamining virker.

På baggrund af disse data kan en direktør eller leder så træffe de rigtige beslutninger baseret på de data systemet viser ham frem for som før blot at komme med det bedste gæt på hvad der kan gøres bedre.
Dette er kan være med at forbedre en virksomhed eller banks forretnings gang med op til 20% visse steder og i sidste ende være lige netop den del der vender det røde tal på bundlinjen til et sort.

Filed under: Andet