“Personlige lån” eller “Forbruger lån”

Folk i dag ændre sin med verden og de ved hvad de vil havde, alle ønsker at leve et luksuriøst liv. Bo i et flot stort hus, med alle de nyeste designer møbler, ny flot bil i den nye tilbyggede garage, flot smart mærketøj osv. Men tror du, at alle har penge nok til at opfylde hans eller hendes drømme. Svaret ifølge mig er “nej”. Ikke alle er rige, men i disse dage er der forskellige måder, hvor de ikke så rige kan modtage penge, når de ønsker at opfylde deres drømme.
Nu om dage kan man let låner penge, via af forskellige lån. Disse finansielle organisationer hjælper folk ved at give kortfristede lån, og disse lån kaldes ” Personlige lån” eller “Forbruger lån”
Definitionen af personlige lån eller forbrugslån er, at man låner pengene er til enkeltpersoner normalt på grundlag af de skal bruge lånet til personlig forbrug, for at købe små ting eller betale for udgifter på et givet tidspunkt.

Eksempler:

nye mærkevarer, computere, andre HI FI apparater, Planlægning af en familie tur eller ferie, renovering af huset eller køretøj, bryllups udgifter, ekstra penge til uddannelse, regninger (brug for penge til større efter regninger).
Brug for en lille sum penge til at dække tab eller mindre udgifter af virksomheden osv.

Disse lån er normalt overvåget af statslige regulerende myndigheder for deres overholdelse af forbrugerbeskyttelses regler såsom “sandhed i udlån” lov.
Det er et risikovilligheds lån. Især for de långivere, fordi de ikke tager nogen form for sikkerhed og de er helt afhængige af låntagernes løfte om at betale lånet tilbage. Og da risikoen er større end det sikrede lån, er disse lån indehavere nødt til at betale en høj rente. Så man kan sige at, let tilgængelige ting kommer med enorme omkostninger pga. renten. Betalingerne eller rate perioderne er fastsat, og hvis rate ikke er betalt til tiden bliver det meget hurtigt for dyrt i forbindelse med disse lån. Der er også visse låne firmaer, der straffer dig, hvis du indfrier lånet før den aftalte periode. For eksempel: Hvis lånets løbetid er 3 år, og du har penge og du gerne vil tilbagebetale lånet efter to år, vil du blive straffet for at gøre det. Hvert selskab har deres sæt interesse beløb, der opkræves på tilbagebetaling af lånet før forfaldstidspunktet.
Disse lån er for dyre og også mindre fleksible end sikrede lån, men er en god ide, når du har brug for en kortfristet lån hurtigt.
I fremmede lande som Storbritannien og USA er folk nødt til at vise en meget god kredit for at få et personligt lån.
Der er forskellige renter på privatlån, som varierer fra bank til bank. Der er 3 primært slags renter som normalt udbydes til kunder som Fast rente, variabel rente og fast sats. Blandt disse er Fast rate mest dyre som de øvrige er beregnet ved hjælp af at reducere balancen metode.

Filed under: Lån