Hurtiglån eller quicklån bruges er ofte et hurtigt lån til forbrug da du du ofte får svar på din ansøgning i løbet af få timer og penge inden for et par dage imodsætning til et bank lån som ofte kan tage over en uge før alt papir arbejde er på plads og din bankrådgiver har tid til at se på det. Ofte kan man du ansøge om et quick lån via telefonen eller gennem nemt at udfylder en formular over internet og klik send. Få timer efter har du svar på om du er godkendt til låne pengene eller ikke, ofte variere det mellem 15 minuter til 4-5 timer alt efter hvor du ansøger, og dagen efter har du papirene som du blot skal underskrive og derefter sende ind.  Du skal oftes ikke stille sikkerhed af noget form med mindre der er tale om et større lån. Nogle steder kræver de dog lige en kopi af dit pas eller kørekort men ofte er det bare din underskrift der skal bruges.

Når du ansøger om et quick lån skal du heller ikke bruge flere timer for at finde de relevante informationer og udfylder side efter med forskellige oplysninger, de guider dig nemt og hurtigt igennem deres formulare hvor du skal svare på de mest basale ting som årsindtægt, anden gæld og om du er registeret som dårlig betaler. Hvad du skal bruge pegene er som regel heller ikke relevant når der er tale om et quicklån, det kan være til nye møbler, fladskærm eller en ferie sydpå, det er helt op til dig og det hele er anonymt så hverken din samlever eller bankrådgiver for noget at vide om du har ansøgt.

Mange tror at når man skal låne penge er det meget billigere at tage et lån i sin bank, frem for at tage sig  et lån ved en anden form for långiver end sin bankmand.

Dette er i mange tilfælde også sandt, men bruger man lidt tid på at undersøger markedet grundigt finder man hurtigt finde steder der er billigere end sin egen bank. Tit er et hurtiglån langt billigere end et normalt lån i banken,især hvis der er tale om et lån på under de 10.000 kr. Dette skydes at bankerne som regel altid har etableringsomkostninger, som der ikke er reguleret efter dit lånes størrelse.
Men hurtiglån er ofte en smule dyrer end de traditionelle banklån, især da man ofte selv bestemmer hvor hurtigt man vil betale lånet tilbage, låner du pengene over 12 år skal du nok regne med betale en temmelig stor rente sum hvor imod kan du betale lånet hurtigt af er det tit ikke dyrer end et normalt banklån. I løbet af de sidste få år er quick lån blevet mere og mere populært efterhånden som renten er faldet og folk ikke længere gider vente en uge på at få bevilligt et lån, nu om dage skal det hele være nemt og hurtigt når man låner penge.

Filed under: Lån