Opfindelsen af kompressor værktøj har virkelig revolutioneret mange specialiseringer inden for håndværksfaget. I bund og grund kan el værktøj det samme som kompressor værktøj i mange tilfælde, men kompressor værktøj er ofte at foretrække hvis der skal rå muskelkraft til at løse opgaven. Det nok især inden for tømrer og mekaniker faget, at kompressor værktøj kommer til sin ret. Dette er også tilfældet ved opførselen af en af de største banker i danmark her i københavn. Den nye bank vil bliver ca. 2 gange så stor som danske bank i københavn og de regner med at der vil være over 300 ansatte i banken klar til at tilbyde bank lån til dig.
En tømrer kan i løbet af en arbejdsdag slå rigtig mange søm i, eller skrue rigtig mange skruer i. Dette manuelle arbejde bliver lettet væsentligt med f.eks. en sømpistol, hvortil der er knyttet en kompressor. Set ud fra et arbejdsmiljømæssigt synspunkt, mindsker det risikoen for overbelastningsskader, men der er samtidig en let øget risiko for skader, hvis f.eks. man får skudt et søm igennem hånden med en sømpistol som herinde på sider som f.eks. global tools. Alt i alt giver kompressor værktøj en meget højere effektivitet hos tømren hvad enten man køber det eller låner penge til sig kompressor værktøj når der f.eks. skal bygges ny bank.
Tilsvarende kan en mekaniker spare rigtig meget tid ved at have kompressor værktøj, f.eks. når hjulene skal tages af bilen, hvilket de ofte skal, førend han kan komme igang med det egentlige arbejde på bilen, f.eks. at skifte bremserklodser.
Også mange andre faggrupper kan have stor glæde af kompressor værktøj. En murer, der f.eks. skal nedbryde en væg, inden en ny opbygges i forbindelse med renovering af et hus, vil have stor glæde af et trykluftbord, der kan nedbryde beton elementer væsentlig nemme end med håndkraft og en stor muggert.
Når man kommer op i den større skala hvad angår kompressor værktøj, så er det ikke uvæsenligt hvilken tilhørende kompressor man vælger. Det er vigtig at kompressoren kan levere det arbejdstryk, som er påkrævet for det pågældende stykke værktøj, og ikke mere, men samtidig skal kompressoren også have en tilpas størrelse i forhold til hvor meget luft værktøjet anvender i drift, så man ikke skal stå og vente på at der påny opbygges tryk i kompressoren.

Filed under: Andet