For Ikke så meget længe siden i dette land var alt meget anderledes. Folk havde mere tid til hinanden, og mere tid til at undersøge og sammenligne deres egne moralske standarder med andre. Et af de mange resultater af dette var at næsten alle satte ære i at lave sin egen vej gennem livet uden at se til uddelingskopier fra staten eller andre steder.

Dette resulterede i en høj grad af fattigdom i arbejderklassen og de arbejdsløse med deres vilje til at stå i gæld til nogen, men også en løsning i den såkaldte mellemste og øverste klasser for at undgå økonomisk forlegenhed. Det laveste punkt i dette ‘tab af ansigt “var en erklæring om konkurs – den skam, som denne udføres med det er svært at forstå i dag, men det var meget reel dengang. Folk levede (ofte meget usikkert) inden for deres midler og et mislykket forretningseventyr var en almindelig årsag til totalt tab af kredit.

Credit – også det ord har gennemgået en subtil ændring af betydning. Det plejede at være et middel for forretningsfolk at rejse midler til ekspansion eller en ny venture, og var et ord med en meget begrænset anvendelse uden for erhvervslivet. I dag kredit er oftere forstås muligheder for enkeltpersoner til at bruge flere penge end de tjener, og til at leve over evne, med en samtidig stigning i antallet at erklære konkurs.

Denne situation er dog synes at have mistet sin aura af skam, og i stedet er blevet, selv om den ikke helt et tegn på stolthed, ejer mindst en tilsyneladende nem vej ud af en krise for dem at gøre. I 2005 var der knap 70.000 personer erklæret konkurs i England og Wales, den tendens synes at indikere, at tallet for 2006 vil overstige 100.000. Iden for online handel vil det også kunne mærkes, især på bolig market da priser på nyt tag og tagrenovering forventes at stige en del.

Dette har resulteret i en eksplosion i dårlige lån til et nuværende gennemsnit i Storbritannien i mere end £ 3000 per person – en svimlende alt £ 190 mere end milliarder. High street banker rapporterer, at de bliver særlig hårdt ramt.

Hvorfor så mange? Der er to vigtige faktorer – tilgængeligheden og sorten. Kredit er nu meget let opnået, med nogle finansielle institutioner positivt ivrige efter at låne penge, der er i bedste fald løst forbundet med låntagers indkomst. Den øgede variation er forudsat i form af debet-og kreditkort, pantebreve, usikrede lån og ordninger “såsom konsolidering aftaler.

Et yderligere problem er den afvisning af mange mennesker for at se de problemer, de står over for, og at beskæftige sig med dem, mens der er endnu tid. De har tendens til at lukke øjnene og håber det vil alt arbejde ud, hvilket til en vis grad den gør – ved en erklæring fra konkurs! Dette kan resultere i tab af deres hjem og de fleste af deres ejendele, og uden tvivl i mange tilfælde bryde op på deres familie.

Én forbedring for konkursramte er i den øgede boligudgifter, som kan betyde, at de har tilstrækkelige aktiver til at betale deres gæld, men ikke nødvendigvis nødt til at sælge ejendommen, på trods af deres mangel på disponible midler.

Er problemet starter i skolen? Ikke fordi eleverne går konkurs, men fordi ordentlig uddannelse på det finansielle område, er nærmest ikke-eksisterende. Det ville virkelig være nyttigt uddannelse – at lære om omkostninger ved kreditten, hvordan man bruger kreditkort ansvarligt, hvordan man siger nej til at opdage uovertrufne forhandle, hvordan man betjener en bankkonto osv. Alle, der ville være bemærkelsesværdigt nyttige oplysninger i kredit-skøre 21. århundrede.

Desuden skal folk at kende omkostningerne ved tab af kontrol over deres finansielle anliggender. Det administratorer vil tage kontrol over alle deres finansielle beslutningstagning, og at der kunne være anklager for uregelmæssigheder. At begrænsninger i deres handlinger kan fortsætte i op til 15 år efter udskrivelsen. Måske mest sigende, de oplysninger, som en administrator vil for deres tjenester, tage en 15% afgift på alle indtægter modtaget af den konkursramte person. Dette på tidspunktet for den konkursramte hver krone tæller som aldrig før.

Konkurs Begrænsning Ordrer der sandsynligvis vil blive serveret på omkring 10% af konkursramte, der anses for at have været hensynsløs i deres flytte ind i gæld, og der skal gøres meget opmærksom på, at betingelsen er ‘selvforskyldt’. En begrænsning for opererer i op til 15 år, og forhindrer handel under et andet navn eller som virksomhedsleder, og gør kredit næsten uopnåelig.

Kilde: alt om nye priser

Filed under: Andet